Hajdinafelfújt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

3030

Nehézség

Haladó

Hajdinafelfújt

Hajdinafelfújt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 csomag Életfa Élelem hajdina
3 dkg vaj vagy margarin
5 dl tej

15-20 dkg méz
10 dkg mazsola
4 db tojás
1,5 dl joghurt
1 kg alma, lereszelve
1 tk őrölt fahéj
A tepsi kikenéséhez:
vaj
GM zabpehely
A tálaláshoz:
1 cs. GM vanília ízű pudingpor
6 dl tej
3-4 ek eritrit

*

Elkészítés:

A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.
Megsózzuk, a tejjel felöntjük.
Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb.
15 perc alatt puhára pároljuk.
Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk.
Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk.
Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hajdinafelfújt