Hozzávalók:
20 dkg Életfa Élelem hajdina
3 dkg vaj vagy margarin
5 dl tej
só
15-20 dkg méz
10 dkg mazsola
4 db tojás
1,5 dl joghurt
1 kg alma, lereszelve
1 tk őrölt fahéj
A tepsi kikenéséhez:
vaj
zabpehely
A tálaláshoz:
1 cs. vanília ízű pudingpor
6 dl tej
3-4 ek eritrit
*
Elkészítés:
A hajdinát a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.
Megsózzuk, a tejjel felöntjük.
Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb.
15 perc alatt puhára pároljuk.
Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk.
Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk.
Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.