Hajdina saláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg hajdina
4 dl víz
1 csipet só
4 evőkanál tökmagolaj
2 db Kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 tk oreganó/friss oreganó levelek
1 fej saláta

*

Elkészítés:

A vizet a sóval felforraljuk, majd egy jó zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük.
Az edényt lezárjuk, és egy éjszakára állni hagyjuk.
Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdina szemeket kapunk.
Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne.
A petrezselyem leveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük.
A paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat.
Friss fejessalátával tálaljuk.
Önmagában vacsoraétel, de sült húsok mellé köret is lehet.