Hozzávalók:
40 dkg hajdina
4 dl víz
1 csipet só
4 evőkanál tökmagolaj
2 db Kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 tk oreganó/friss oreganó levelek
1 fej saláta
*
Elkészítés:
A vizet a sóval felforraljuk, majd egy jó zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük.
Az edényt lezárjuk, és egy éjszakára állni hagyjuk.
Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdina szemeket kapunk.
Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne.
A petrezselyem leveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük.
A paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat.
Friss fejessalátával tálaljuk.
Önmagában vacsoraétel, de sült húsok mellé köret is lehet.