Hajdina fasírt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csomag 12,5 dkg hajdina
kb. 2 púpos evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál só
1 csipett őrölt köménymag
1 csipett fehérbors
1 db kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 teáskanál só ( hajdina főzéséhez)
zsemlemorzsa (a fasírtok belehempergetéséhez)
étolaj (a fasírtok sütéséhez)

*

Elkészítés:

A tasakos hajdinát előírás szerint megfőztem sós vízbe.
Amíg fő a hajdina, addig a vörös hagymát apróra összekockázom, a fokhagymát fokhagymanyomón összeaprítom, s pici olajon, pici sóval megszórva megpárolom.
Ha már megfőtt a hajdina, lecsepegtetem, s ha már langyosra hűlt, akkor hozzákevertem a zsemle morzsát, a fűszereket, a vöröshagymát és a fokhagymát, a tojást.
Ezután fasírtokat formázok a masszából, zsemlemorzsába forgatom és olajba kisütöm.