Hájas sütemény új recept szerint

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Hájas sütemény új recept szerint

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl, 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz,  (kb. 3dl).
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet.

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom
Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! Jó meleg sütőbe kell sütni, világosra A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből
200 C°-on sütöttem 20percig, majd 10percig 170C°-on.
Annamária Csíki recepje szerint készítettem! Köszönöm a receptet!

Hájas sütemény új  recept szerint

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hájas sütemény új recept szerint

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!