Hájas sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

400

Sütési / főzési idő (perc)

350

Nehézség

Hájas sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 tojás sárgája, 3 dl 20% tejföl, 1 tk só, 3 ek 10 % ecet, kb 3dl langyos víz
60 dkg hártyájától letisztított sertésháj ledarálva, hozzáadni 3 csapot kanál lisztet és 2 ek 10 % -os ecetet, ez kézzel jól eldolgozni.v

*

Elkészítés:

Elkészítése: Kellemes tapintású, nem túl lágy tésztát dolgozzunk ki a fent írt hozzávalókból.
ALAPOSAN munka legyen, kettő cipóba osztom, pihentettem amíg a hájat kidolgozom.
A hájat fenti leírtak szerint kézzel jól eldolgozom.
Ezután jön a nyújtás 3 x kb 50 x 40 cm téglalap alakra nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal.
Szemre 3 részre osztom jobbról, majd balról behajtom, Ismét megkenem, majd ezt is 3 részre osztva, felülről aztán alulról behatom.
Ugyan így járok el a másik kettővel is.
Minden kenésnél 2 órát pihentettem hideg helyen (Ami azt jelenti összesen 6 órát pihen a tészta) A kész tésztát 3 mm- re nyújtom, forró késel 10 x10 cm kockázom, majd töltöm dió, lekvár.
Késsel alányúlva a szélét ráhajtom mintha egy könyvet csuknák be.
Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki!
Jó előmelegített sütőbe, 200 fokon sütni 20 percig, majd 10 perc 170 fokon.
A TÉSZTA HAJTÁSA KIFELÉ NÉZZEN A SÜTŐBŐL!

Hájas sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hájas sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!