Hozzávalók:
Hozzávalók:
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl, 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, (kb. 3dl).
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet.
*
Elkészítés:
Elkészítése: Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból.
ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát!
2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet.
Kézzel jól kidolgoztam.
Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás.
3x kb.
50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom.
Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom Ugyan így járunk el a másik tésztával is.
2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem.
pihen köv.
és újra nyújt, ken, hajt, pihen.
(Össz.
3x!) A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni.
Tölteni dióval, lekvárral, mákkal.
Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be.
Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki!
Jó meleg sütőbe kell sütni, világosra A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből 200 C°-on sütöttem 20percig, majd 10percig 170C°-on.