Hájas – leveles sütemények

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Nehéz

Hájas – leveles sütemények

Hájas – leveles sütemények

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
1 nagy csipet só
1 tk. cukor
1 tojás
1 ek. ecet
2 ek. tejföl
1,5 dl szódavíz
1,5 dl fehér bor
450 g tisztított, ledarál háj
10 dkg liszt
A töltéshez:
cukrozott dió
baracklekvár
A habroló krémhez:
3 dl Meggle cukrászhab
1 ek cukor
1 habfixáló
60 gramm vaníliás pudingpor
4 ek cukor
5 dl tej

*

Elkészítés:

A hájat és a 10 dkg liszttel összegyúrom, hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
A lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
5 mm-re nyújtottam formázás előtt a tésztát.
180 fokon sütöttem ki.
Bármely formájú süteményt, édeset, sósat készíthetünk a tésztából.
Lekváros :
Linzer szaggatóval kiszúrtam, minden 2. közepét kisebb formával kiszúrtam.
Az alsó egész korongot vízzel lekentem, a kiszúrt formájú tésztát rátettem és így sütöttem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztattam.
Szép világosra sütöttem.
Vaníliás porcukorral megszórtam.
A kiszúrt üregekbe baracklekvárt csepegtettem.
A habroló készítés:
1 cm-es csíkokat vágtam belőle és a rolóra tekertem úgy, hogy kicsit fedje egymást a tekerés.
Felvert tojással lekentem,majd 200 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütöttem.
Kicsit hagytam állni, majd óvatosan lehúztam és tálcára tettem.
Krém készítés:
A tejet a cukorral, pudingporral felfőztem, majd kihűtöttem.
A tejszínt 1 ek cukorral, habfixálóval kemény habbá vertem, majd kis adagokban hozzá kevertem a pudingos krémhez.
A habfixálóval tartósabb a krém, ezért tettem hozzá.
A rolókat betöltöttem, enyhén meghintettem porcukorral.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hájas – leveles sütemények