Hozzávalók:
60 dkg liszt,
40 dkg sertésháj,
1 dl fehérbor (Olaszrizling),
2 evőkanál tejföl,
2 tojássárgája,
1 dl langyos víz,
1 kiskanál só.
Töltelék:
házi lekvár
Tetejére:
2 tojásfehérje
Szóráshoz:
vaníliás porcukor.
*
Elkészítés:
A sertéshájat elkeverjük 12 dkg liszttel.
A maradék 48 dkg lisztből a többi hozzávalókkal könnyű tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, lekenjük a lisztes háj kétharmadával, hajtjuk balról jobbra kétharmad részig, ráhajtjuk a megmaradt egyharmadnyi tésztát. Az így kapott téglalap tetejét lekenjük a megmaradt hájjal, behajtjuk fentről lefelé a kétharmadáig, a megmaradt alsó egyharmadot ráhajtjuk. 10 percig letakarva pihentetjük. Újra kinyújtjuk, hajtogatjuk a leírt módszer alapján kenegetés nélkül, majd ugyanúgy pihentetjük. A harmadik pihentetés után kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, 4×4 cm kockákra vágjuk, megtöltjük keményebb állagú lekvárral, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a széleit.
Zsírozott tepsibe helyezzük, felvert tojáshabbal megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 170 ºC-on. Meghintjük vaníliás porcukorral.