Hozzávalók:
70 dkg. liszt, 40 dkg. háj,2 kanál tejföl,1.5 dl. tej, 1 cs. élesztő, 1dl. fehér bor,1 tojás,1 kávés kanál só, 1 kávés kanál cukor.
töltelék: 20 deka
tetszés szerinti lekvár a maradék tésztához.
*
Elkészítés:
az éleszőt felfuttatjuk a tejben, majd az egész hozzávalókhoz keverjük. közepes keménységü tésztát készítünk, ha kell még egy kis tej, potoljuk.
A hájat 10 dkg liszttel, és az 1 dl. borral jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
Deszkára tesszük,és a hájat elkénjük rajt. Kinyújtjuk, hajtogatjuk, 15 perc pihentetés után háromszor ismételjük a hajtogatást,és a háj kenését- majd kinyújtjuk, kis kockákat vágunk, és megtöltjük, dió, vagy lekvá töltelékkel.Tetejét tojással kenjü, és szép pirosra sütjük.


