Hagyományos zserbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Hagyományos zserbó

Hagyományos zserbó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:

*

Elkészítés:

A darált diót elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, a porcukrot, a sót, a tejfölt és alaposan összedolgozzuk.
A tészta jó puha, rugalmas legyen.
Egy nagyobb méretű tepsit (37*42) kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és kicsit téglalapformára alakítjuk, majd szép vékonyra, a tepsi nagyságára és formájára elnyújtjuk.
A nyújtófára feltekerjük, majd a tepsibe fektetjük.
Megkenjük a dzsem felével, majd rászórjuk a diós töltelék felét.
Elnyújtjuk a második tésztát is, a töltelékre tesszük, lekenjük a maradék dzsemmel és egyenletesen eloszlatjuk rajta a diós tölteléket.
Elnyújtjuk és befedjük a maradék tésztával.
Egy villával kicsit megszurkáljuk a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót apróra tördeljük és lobogó vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét.
Ha megszilárdult a csoki, éles késsel szépen szeletelhetjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagyományos zserbó