Hozzávalók:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg, sötét helyen kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen másfél cm vastagra nyújtjuk.
Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben elforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta.
Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Fahéjas porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.