Hozzávalók:
50 dkg sertés lapocka
15 dkg füstölt szalonna
3 fej hagyma
4 cikk fokhagyma
1 tk. pirospaprika
1 tk. majoránna
só
bors
50 dkg krumpli(pucolva, tisztán mérve)
olaj, vagy zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
A húst csíkokra vágom, a szalonnát kockára. Egy lábosban kisütöm a szalonnát, amikor üveges, ráteszem a szintén kockára vágott hagymát és együtt világosra pirítom. Ekkor ráteszem a húst, fehéredésig keverem, majd jön rá a fokhagyma, pirospaprika, sózom, borsozom. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt párolom, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótolom. A majoránnát akkor adom hozzá, amikor már majdnem kész, azzal csak egyet forralom. A krumplit kockára vágom, olajban vagy zsírban kisütöm(lehet a kettő keveréke is), majd összekeverem a szaftos hússal. Forrón tálalom. Savanyúság, saláta feltétlenül kell hozzá.
Blogomon is megtaláltok: http://pkrumpli.blogspot.hu/2015/11/hagyomanyos-brassoi.html