Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
70 dkg sertéshús
2 db vöröshagyma
2 dl 20 %-os tejföl
10 dkg sajt
1 ek. mustár
6 szelet szalonna
1 teáskanál só
1 csipet bors
*
Elkészítés:
Kb. 1 kg krumplit meghámozunk és felkarikázzuk.
Egy kb. 40×25 cm-es tepsit, vagy jénait kikenünk zsiradékkal és a krumpli karikák felét szépen, sorban egymás mellé
rakosgatjuk, majd megsózzuk.
A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk és az egyiket
a krumplikra szórjuk.
Ezután a felszeletelt és kiklopfolt sertéshúst besózzuk, borsozzuk,
majd szépen a hagymákra rakosgatjuk.
A húst megkenjük mustárral, majd rátesszük a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeleteket.
A szalonnaszeleltekre rászórjuk a másik
karikára vágott hagymát és erre szépen rárakosgatjuk a krumplik másik felé.
Ezt a sor krumplit is megsózzuk, majd a kis pohár tejfölt összekeverjük, s rákenegetjük a krumplik
tetejére. Kb. 2 dl vizet aláöntünk és alufóliával letakarjuk.
Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 40 percig sütjük.
Ezután kivesszük a tepsit, levesszük róla az alufóliát, ráreszeljük a trappista sajtot és még visszarakjuk kb. 10 percre, hogy
megpiruljon a teteje és ráolvadjon a sajt.
Én a tepsiben 8 kockára vágom a hagymás husit és úgy tálalom.
Tányéron még tejföllel meglocsoljuk.