Hagymás, sült vér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Hagymás, sült vér

Hagymás, sült vér

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

sertésvér, vöröshagyma, zsír, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, majoránna.
Pontos mennyiségeket nem merek írni, mert mindenhol más a disznóból megmentett vér mennyisége. Van aki kevésbé hagymásan szereti, van aki (mint én) bő hagymával, jó borsosan.

*

Elkészítés:

A vért megabáljuk.
Közben, a megtisztított, felcsíkozott hagymát, bő zsíron megpároljuk.
Megsózzuk, és mehet hozzá a darabolt, vagy csíkozott abált vér is.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, és megkóstoljuk.
Nem kell hosszú ideig sütni, mert a vér már megabálódott.
A sütés vége előtt kevéssel majoránnát adunk hozzá, ízlés szerint.
Minden disznótor reggeli étele, de ha hozzájutsz vérhez, bármikor elkészítheted.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagymás, sült vér