Hagymás sertésvelő

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

8

Nehézség

Könnyű

Hagymás sertésvelő

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma
50 dkg  sertésvelő
3 szál petrezselyemzöld szárított morzsolva
1 evőkanál olaj
1 tk só
1 csipet bors
1 kávés kanál pirospaprika
2 nyomat piros arany csípős

*

Elkészítés:

A velőt egyenként megmosom, letísztítom, lecsepegtetem, majd apróbb  darabra vágom.
A vöröshagymát apró  szeletekre vágom.
Egy teflonserpenyőben felforrósítom az olajat, a hagymát megdinsztelem rajta.
Beleteszem a velőt is.
Lefedem, és saját levén párolom úgy, hogy meg-megkevergetem.
A petrezselyemzöldet elmorzsolom, azt is hozzáadom. Kevés pirospaprikával meghintem.
Belerakom a piros aranyat.
Minimális idő alatt megpuhul, nem kell több idő neki mint a csirke májnak, 6-8 perc.
Ha a velő már minden oldalán átpirult, leveszem a tűzről, borssal, sóval ízesítem.
Friss, puha kenyérrel, vagy pirítóssal is finom.
Sokan szeretik, de a gyerekeknek biztosan nem a kedvencük.
Emlékszem gyerekként nekem sem ízlett, de a szüleim mindenből egy falatot kóstolóként rám beszéltek.
Ez jó és szerintem is így kell hogy a gyerekek mindent megkóstoljanak.
Most már emlékszem hogy finom volt és a régi ízek rögzültek bennem.
Ezért szívesen gondolok vissza arra az időre és szívesen elkészítem a családnak én is.

Hagymás sertésvelő

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagymás sertésvelő

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!