Hozzávalók:
40 dkg maradék krumplipüré
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 újhagyma
5 ek liszt
Só, bors
Olaj a sütéshez
Szósz:
5 ek majonéz
5 ek mustár
5 ek kechup
Fél citrom leve
Só, bors
1 ek aprított korianderlevél vagy petrezselyem
1 szál újhagyma
*
Elkészítés:
A krumplipüréhez adjuk a sajtot, tojásokat, apróra vágott újhagymát, lisztet, sózzuk, borsozzuk.
Bő olajat forralunk.
Két kiskanál segítségével galuskákat formázunk, az olajban kisütjük.
Mikor barna, papírtörlőre szedjük.
Azonnal fogyasztjuk.
A szószhoz: Az újhagymát nagyon apróra vágjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük összeérni.