Hozzávalók:
HAGYMÁS RUDACSKA
• 375 g liszt
• 75 g Rama margarin
• 10 dkg hagyma
• 1 kk só
• 150 ml joghurt
• 1 zacskó instant élesztő
• zöld-fűszerkeverék
• 150 ml langyos tej
• reszelt sajt ízlés szerint
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez az olvasztott Rama margarinnal, sóval és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fél óráig kelni hagyjuk. A hagymát megdinszteljük, majd pirosra pirítjuk. A joghurtot a fűszerkeverékkel elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a joghurttal, rászórjuk a hagymát, megszórjuk reszelt sajttal. Vékony csíkokra szeljük a tésztát, tepsibe helyezzük úgy, hogy minden csíkot középen megtekerünk, hogy egy masniszerű formát adjon. Nekem ennyi tésztából kb 40 db lesz, általában dupla adagot sütök belőle. Szép pirosra sütjük.