HAGYMÁS ROSTÉLYOS

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

HAGYMÁS ROSTÉLYOS

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
4 szelet  kicsontozott hátszín, vagy rostélyos ( kb 800 g ) 2ek mustár,4 ek olaj, 300 400 g apróbb hagyma, 150 – 200 g finomliszt, só, bors, ízlés szerint,olaj , hagyma, a sütéséhez, 1 dl húsleves vagy félszáraz vörösbor,1 ek vaj

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, szegélyüket bevagdossuk (hogy sütés közben fel ne púposodjanak), folpackkal letakarjuk, és kissé kiverjük. Egyik oldalukat megkenjük a mustárral, majd porcelán- vagy üvegtálban, 4 ek. olajjal rétegezve egymásra fektetjük-nyomkodjuk őket. . Letakarjuk, legalább 6 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Mielőtt a hús sütéséhez fognánk, a hagymákat megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk-gyaluljuk és gyűrűikre bontjuk. Kisebb adagokban fedeles műanyag dobozba tesszük, majd bőven megszórjuk lisztel. Ráillesztjük a dobozra a fedelét, jól összerázzuk a tartalmát  azután szűrőbe csúsztatjuk a hagymát, és a lerázzuk róla a fölösleges lisztet.
Háromujjnyi olajat felforrósítunk, beleteszünk egy burgonyasütő betétet, abba pedig egy kisebb adag hagymát, majd szelíden kevergetve-rázogatva aranysárgára, ropogósra sütjük (vigyázat, könnyen megég és keserű lesz!). Papírkendőre borítjuk  és szétterítjük, hogy ropogós maradjon, amíg megsütjük a többi hagymát is.
A hússzeletekről „letakarítjuk” a mustáros pácot egyik oldalukat meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, a másikat lisztbe mártjuk. A hagyma sütőolajából 3-4 evőkanálnyit felforrósítunk, lisztes oldalukkal lefelé beletesszük a hússzeleteket  és fedő nélkül mindkét oldalukat pirosra sütjük (4-4 perc). Előmelegített tálra rendezzük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
A pecsenyelét felöntjük a húslevessel vagy vörösborral, jól összeforraljuk, majd kisebb lábasba szűrjük, és kézi habverővel simára keverjük a kisebb darabokban hozzáadott vajjal. Bevonjuk a mártással a hússzeleteket, tetejükre szórjuk-halmozzuk a hagymát, és azonnal, forrón tálaljuk. Pirított hagymás-paprikás vagy hasábburgonya, ecetes savanyúság illik hozzá.

HAGYMÁS ROSTÉLYOS

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

HAGYMÁS ROSTÉLYOS

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!