Hozzávalók:
Hátszín: 800 g
só: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
fűszerkeverék: 1 kávéskanál
liszt: 30 g
burgonya: 400 g
étolaj sütéshez: 5 dl
vöröshagyma: 200 g
idény zöldség a díszítéshez
*
Elkészítés:
A marhahátszínt enyhén sózzuk, borsszzuk, meghintjük fűszerkeverékkel, és száraz pácon 2 napig érleljük hidegen ( hűtőben ), ettől puha lesz az állapota.
A felszeletelt és klopfolt marhahátszínt lisztben megforgatjuk, és lassú tűzön roston megsütjük.
A burgonyát megtisztítjuk vékony szeletekre vágjuk, és forró olajban megsütjük.
A megtisztított hagymát karikára szeleteljük, meglisztezzük, és forró olajban ropogósra sütjük.
Tálaláskor sültburgonyával, és sülthagymával tálaljuk. Ízlésesen idény zöldséggel díszítjük.