Hozzávalók:
1 közepes tök
1 csirkemell szeletelve(nem kell klopfolni)
só
liszt
tojás
pzézli
1 nagy fej hagyma
zsír vagy olaj a sütéshez
25 dkg rizs
*
Elkészítés:
A tököt megpucolom, a magját eltávolítom, a húsát szeletere vágom. A hagymát karikára szeletelem és a tökkel rétezve lerakom egy tálcára, besózom, hagyom állni egy órán át. Így a tök átveszi a hagyma ízét, isteni finom lesz tőle. A csirkemellet szeletelem, besózom.A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül ismét lisztbe mártom, forró zsiradékban világosra sütöm. Azért szoktam még a tojás után ismét lisztbe forgatni a hússzeletet, mert így nem szív magába annyi zsiradékot a tojás és egy finomabb pörzsréteg is képződik rajta. A tököt hagyományosan, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, aranybarnára sütöm. Már sütéskor érződik a finom hagymaillat, ami átjárta. A rizst megpárolom és azzal tálalom. Valamilyen saláta, savanyúság feltétlenül kell mellé, de gyümölcskompót vagy befőtt is nagyon illik hozzá.