Hagymás rántott tök és párizsi csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Hagymás rántott tök és párizsi csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 közepes tök
1 csirkemell szeletelve(nem kell klopfolni)

liszt
tojás
pzézli
1 nagy fej hagyma
zsír vagy olaj a sütéshez
25 dkg rizs

*

Elkészítés:

A tököt megpucolom, a magját eltávolítom, a  húsát szeletere vágom. A hagymát karikára szeletelem és  a tökkel rétezve lerakom egy tálcára, besózom, hagyom állni egy órán át.  Így a tök átveszi a hagyma ízét, isteni finom lesz tőle. A csirkemellet szeletelem, besózom.A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül ismét lisztbe mártom, forró zsiradékban világosra sütöm. Azért szoktam még a tojás után ismét lisztbe forgatni a hússzeletet, mert így nem szív magába annyi zsiradékot  a tojás és egy finomabb pörzsréteg is képződik rajta. A tököt hagyományosan, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, aranybarnára sütöm. Már sütéskor érződik a finom hagymaillat, ami átjárta. A rizst megpárolom és azzal tálalom. Valamilyen saláta, savanyúság feltétlenül kell mellé, de gyümölcskompót vagy befőtt is nagyon illik hozzá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagymás rántott tök és párizsi csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!