Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
15 dkg margarin
10 dkg tejföl
1 nagy fej hagyma
2 tojás
só
1 teáskanál pirospaprika
15 dkg reszelt trappista sajt
fél tasak sütőpor
2 evőkanál olaj
*
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apró kockákra és forró olajon pirítsuk meg. Egy nagy tálban a sütőporos, sós lisztből, túróból, 1 tojásból, tejfölből, pirított hagymából és margarinból tésztát gyúrunk. Ha túl ragacsos lesz, szórjunk hozzá még egy kevés lisztet, majd Folpackba csomagolva tegyük be a hűtőbe egy órára pihenni.
Ha letelt az egy óra, kivesszük, kinyújtjuk (közben a sütőt be lehet már gyújtani), és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 3512352 db kis falatot. 😀 Lekenjük a felvert tojással a pogácsák tetejét, kis sót is szórhatunk még rá, majd a reszelt sajthoz hozzákeverjük a pirospaprikát, és ezt tesszük a tetejére. Forró sütőben pirosra sütjük.