Hozzávalók:
15 dkg penne tészta
1 nagy fej vöröshagyma
1/4 csípős zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 ek. Teriyaki szósz
szójaszósz
só
bors
chili
*
Elkészítés:
A hagymát először félbe, majd szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd a forró olajon puhára párolom. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra szelt zöldpaprikát és a szárított chilit is. Miután minden megpuhult, hozzáadom a száraz tésztát, és pirítom egy ideig arra ügyelve, hogy nehogy odaégjen. Csak pár percig pirítom, majd aláöntök egy kevés vizet, és a kétféle szószt. Fedő alatt takarék lángon párolom egy pár percig, majd folyamatosan után töltöm egy kevés vízzel, miután magába szívta a tészta. Ezt addig ismételgetem, míg a tészta meg nem puhul.
Díszítésként szórhatunk rá egy kevés feldarabolt újhagymát.