Hozzávalók:
1,5 kg. kígyóuborka,
3 db. közepes fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 kanál olíva olaj,
1 kanál almaecet,
kis csokor petrezselyem zöld,
1 kiskanál só,
1 kiskanál szorbit (vagy cukor)
*
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítom, középen kettévágom, majd nagyon vékony félkarikákra szeletelem.
Enyhén megsózom.
A fokhagymát nagyon apróra vágom, és két kanál olíva olajjal felöntöm.
( Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.
) Az uborkákat jól megmosom, de nem hámozom meg.
Tetszőlegesen felvágom, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadom a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajban beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet, 1 kanálnyi almaecetet, kiskanálnyi sót, és cukrot.
Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe teszem, és hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
A hűtőből kivéve ismét elkeverem, és hidegen tálalom.
Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánlom, de nem szégyen önmagában is hűsítőként fogyasztani!