Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg. kígyóuborka,
3 db. közepes fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 kanál olíva olaj,
1 kanál almaecet,
kis csokor petrezselyem zöld,
1 kiskanál só,
1 kiskanál szorbit (vagy cukor)

*

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítom, középen kettévágom, majd nagyon vékony félkarikákra szeletelem.
Enyhén megsózom.
A fokhagymát nagyon apróra vágom, és két kanál olíva olajjal felöntöm.
( Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.
) Az uborkákat jól megmosom, de nem hámozom meg.
Tetszőlegesen felvágom, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadom a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajban beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet, 1 kanálnyi almaecetet, kiskanálnyi sót, és cukrot.
Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe teszem, és hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
A hűtőből kivéve ismét elkeverem, és hidegen tálalom.
Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánlom, de nem szégyen önmagában is hűsítőként fogyasztani!

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!