Hagymás-paprikás sült csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

78

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 egész csirkecomb

bors
6 tk. piros paprika
2 nagy fej hagyma
6 cikk fokhagyma
20 dkg zsír
kevés víz

*

Elkészítés:

Az egész csirkecombokat sózom, borsozom,  hagyom állni fél órát.
Egy tepsibe szétkenem a zsírt, ráhelyezem a combokat és  megszórom pirospaprikával, amit egy kis vízzel elkenek rajta, hogy ne égjen meg, amikor sül. Mellé rakom a  nagyobb cikkekre  vágott  hagymát, az aprított fokhagymát, öntök alá kevés vizet, sütőbe teszem.
Időnként locsolgatva, közepes  hőmérsékleten kb 1,5 órán át  sütöm,  a vizet időnként pótolom.
A végén nagyobb hőmérsékleten rápirítok, hogy  a bőre ropogós legyen.
Krumplipürével és savanyúságokkal tálalom.