Hozzávalók:
2 kész pizzalap
25 dkg füstölt kolbász
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
3 lilahagyma,
1 – 2 zöldpaprika
só
bors
oregánó
A pizzamártáshoz:
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 konzerv paradicsompüré
só
bors
majoránna
oregánó
1 babérlevél
petrezselyemzöld
olaj
*
Elkészítés:
A mártás – Felmelegített olajon világosra pirítjuk a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
Rátesszük a paradicsompürét, felöntjük másfél deci vízzel, és addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik.
Közben füszerezzük ízlés szerint.
A füstőlt kolbászról lehúzzuk a bört, és ferdén felkarikázzuk.
A pizzalapokat megkenjük a pizzaszósszal, megrakjuk kolbásszal, lilahagyma-karikákkal és zöldpaprikaszeletekkel.
Sóval, borssal, enyhén megszórjuk.
A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgáját, és a pizza tetejére csurgatjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.