Hagymás-juhtúrós kifli.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Hagymás-juhtúrós kifli.

Recept leírás:

Hozzávalók:

70 dkg liszt
2 tojás
2 dl joghurt
1 dl olaj
2 dl tej
1 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kocka ráma
1 ekanál só
15-20 dkg juhtúró vagy sajt
1közepes hagyma
1 tojássárgájja a kenéshez
szezámmag

*

Elkészítés:

70 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl joghurt, 1 dl olaj, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, teáskanál só.
Az élesztőt kevés cukorral a fele meglangyosított tejjel felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a cukrot, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt a tej másik felével és az olajjal együtt.
A tésztát bedagasztjuk, fél órát pihentetjük.
Amíg a tészta kel, 1 kocka rámát 1 evőkanál sóval kikeverünk, 15 füstölt sajtot, vagy juhtúrót lereszelünk.
1 közepes fej hagymát felkockázva megdinsztelünk és összekeverjük a kikavart rámával, a sajtot is belekeverjük.
A tésztát átgyúrjuk, 3 felé osztjuk, kerekre nyújtjuk, megkenjük a masszával, cikkekre vágjuk, a szélesebb részénél fogva feltekerjük, tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
150 fokon légkeveréssel kb 20 percig sütjük, vagyis amíg szép piros lesz.

Hagymás-juhtúrós kifli.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagymás-juhtúrós kifli.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!