Hagymás ecetes burgonyasaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Hagymás ecetes burgonyasaláta

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         60 dkg burgonya
·         1 nagyobb fej hagyma
·         1 tk só
·          1 késhegynyi bors
·         1/2 l víz
·         2 ek 20%-os  ecet
2 púpozott ek cukor

*

Elkészítés:

1.    A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. 1/2 cm-es karikákra.
2.    Egy tálban rétegezve lerakjuk: burgonya, frissen őrölt bors, felkarikázott  hagyma.
3.    Ha minden elfogyott, a vízből, cukorból, ecetből salátalevet készítünk és nyakonöntjük a krumplit.
4.    Lefedve, lehűtjük. Mindenképpen jót tesz neki, ha legalább fél napot áll, összeérnek az ízek .

Hagymás ecetes burgonyasaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagymás ecetes burgonyasaláta