Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj szívvel
2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
só bors
majoránna
paprikakrém( nekem most csípős volt)
*
Elkészítés:
A csirkemájat és a szívet feldarabolom, a májat négyfelé, a szívet 2-3 darabba vágom(nagyságától függően), majd alaposan kiáztatom több vízben, a végén, amikor már tiszta a víz, szűrőben lecsepegtetem.
A zsírt felforrósítom, ráteszem a vékony szeletekre vágott hagymát és világos barnára pirítom. Ekkor ráteszem a májat és a szívet, jól átsütöm.
Amikor már puha a máj és a szív( ez kb. 4-5 perc), megszórom borssal, majoránnával, nyomok rá paprikakrémet, jól összeforgatom, majd kevés vizet öntök alá és összeforralom, ekkor sózom meg, A sóval is forralok rajta egyet.
Krumplipürét csináltam hozzá, de bármilyen körettel jó, puha kenyérrel kimártogatva is. Savanyúság mindenképpen kell mellé.