Hozzávalók:
· 4 evk olaj
· 2 fej vöröshagyma
· 70 dkg csirkemáj
· só
· 1 kk bors
· 1 kk majoranna
· 1tk pirospaprika
· 1-2 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
1.
A csirkemájat megtisztítjuk és félbevágjuk.
2.
A vöröshagymát fél karikára szeleteljük és a zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azzal is egy kicsit tovább pirítjuk, a tűzről lehúzzuk az edényt, elkeverjük benne a pirospaprikát.
3.
Hozzáadjuk a májat, frissen őrölt borsot tekerünk rá.
A májat nem szabad túl sokáig sütni, mert kiszárad és megkeményedik.
Először kicsit nagyobb lángon, hirtelen süssük, és többször forgassuk meg, hogy belül ne maradjon nyers, majd a tüzet mérsékelve alatta süssük puhára.
Mikor úgy gondoljuk, hogy megsült egyet vágjunk félbe és ha a közepe már éppen csak halvány rózsaszínes, akkor jó.
4.
Friss, puha bagettel és finom házi savanyúsággal tálaljuk.
5.
A májat csak közvetlen tálalás előtt sózzuk.


