Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
15 dkg zsír
só
bors
pirospaprika
2 nagy fej hagyma
4-5 cikk fokhagyma
víz
*
Elkészítés:
A csirkecombokat sózom, borsozom, tepsibe rakom, ott megszórom pirospaprikával. A zsírt közé rakom, a hagymát nagy cikkekben, a fokhagymát felaprítva szintén hozzáteszem. Öntök alá kb. 2 dl vizet. Közepes hőfokra a sütőbe teszem. Amikor a zsír felolvadt, kiveszem és a pirospaprikás tetejét meglocsolom, így az feloldódik a húson, nem fog megégni, de nagyon szép színe lesz tőle. Ha elpárolgott a víz, mindig kis adagokban pótolom és ilyenkor meglocsolom a húst. Amikor puha, zsírjára sütöm, megpirítom kicsit. A hagyma kitűnően megpárolódik, megpuhul, a hús mellé adott krumplipürére szedem. Savanyúság feltétlen kell hozzá. 🙂