Hagymás csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hagymás csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb
15 dkg zsír

bors
pirospaprika
2 nagy fej hagyma
4-5 cikk fokhagyma
víz

*

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, tepsibe rakom, ott  megszórom pirospaprikával. A zsírt közé rakom, a hagymát nagy cikkekben, a fokhagymát felaprítva szintén hozzáteszem. Öntök alá kb. 2 dl vizet. Közepes hőfokra a sütőbe teszem. Amikor a zsír felolvadt, kiveszem és a pirospaprikás tetejét meglocsolom, így az feloldódik a húson, nem fog megégni, de nagyon szép színe lesz tőle. Ha elpárolgott a víz, mindig kis adagokban  pótolom és ilyenkor meglocsolom a húst. Amikor puha, zsírjára sütöm,  megpirítom kicsit. A hagyma kitűnően megpárolódik, megpuhul, a hús mellé adott krumplipürére szedem. Savanyúság feltétlen kell hozzá. 🙂

Hagymás csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hagymás csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!