Hozzávalók:
Az élesztő felfuttatásához:
100 ml víz
30 g friss élesztő
1 tk cukor
A tésztához:
200 g Nutri Free mix per Pane liszt
200 g Schar mix B liszt
1 ek útifűmaghéj
kb. 260-270 ml langyos víz
2 tk só
1 db tojás
2-3 dkg vaj
1-1 ek szezámmag, lenmag
1 db nagy fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
1 tk fokhagymapor
*
Elkészítés:
A nem túl apró kockára vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk, majd 10 perc alatt kidagasztjuk.
Kiolajozott tálba tesszük.
Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen, 1 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.
Ha megkelt, 9 egyenlő részre osztjuk.
Egyesével a két szélét aláhajtjuk, ezt megcsináljuk 3-4-szer, majd a két kezünk között hosszúkásra formáljuk és feltekerjük.
Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
40 perc elteltével 2 helyen éles késsel bevágjuk, a tetejét 1 ek olaj, 1 ek tej keverékével lekenjük.
Bagettsütőre tesszük őket, és 220 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd 200 fokon további 5 percig, végül 180 fokon még 10 percig.
Kívül ropog, belül puha bagettek lesznek.
(9 db, 120 perc).