Hozzávalók:
40 dkg hagyma (lehetőleg lila)
3 dkg fokhagyma összezúzva
3 konzerv bab (azért konzerv, mert azt nem kell főzni órákig)
30 dkg füstölt bacon (lehet főtt-füstölt is)
10 dkg füstölt kenyérszalonna
1 üveg gomba (elhagyható)
liszt
pirospaprika
pirosarany
Otthoni babból és csülökből készült, ezért a főzési idő hosszú.
*
Elkészítés:
Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört fokhagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg elfövi a vizet. Péksüteménnyel fogyasztható!
A babot és a csülökdarabot előző meste leáztattam.