Hozzávalók:
2 db nagyobb vöröshagyma
20 dkg kukoricaliszt
½ mk szódabikarbóna
½ mk kurkuma
½ mk őrölt chili
1 tk só
kb. 2-2,5 dl hideg víz
5 dl napraforgóolaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
2 dl görög joghurt
1 mk só
1-1 csipetnyi durvára őrölt tarka bors és chilipehely
1 mk apróra vágott snidling
*
Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb.
egy fél órára.
Nagyobb kockákra vágjuk, mint pl.
a pörkölthöz valót.
A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt chilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, annyit, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük a masszához.
Egy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás masszából.
Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra.
Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.
Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tálaláskor a fűszerekkel és sóval ízesített joghurttal kínáljuk.
Én fél adagot készítettem, annyi lett, amennyi a fotón látszik.