Hozzávalók:
5 db közepes méretű vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj/margarin
2 ek. finomliszt
2 dl tejföl (kis pohár)
só, őrölt fekete/fehérbors, csipetnyi őrölt szerecsendió
1,5 l húsleves alaplé
0,5-1 dl száraz fehérbor
esetleg 1 ek. mustár
reszelt sajt és pirítós a tálaláshoz
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Megtisztíjuk a kétféle hagymákat, a vöröset felkarikázzuk, a fokhagymát pedig pici kockákra vágjuk.
Egy fazékban megolavsztjuk a margarint/vajat, rádobjuk a hagymadarabokat, és kicsit dinszteljük. Rászórunk 2 evőkanál finomlisztet, majd felöntjük a húsleves alaplével, borral. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és csipetnyi őrölt szerecsendiót is adunk hozzá. Puhára főzzük.
A végén hozzáadjuk a tejfölt (esetleg 1 evőkanál mustárral elkeverve), és összeforraljuk.
Forrón tálaljuk, tetejét megszórjuk reszelt (füstölt) sajttal, és pirítóst adunk hozzá.


