Hozzávalók:
1-1 db közepes vörös- és lila hagyma
1 db kisebb póréhagyma
3 ek napraforgóolaj
1 liter húsleves (leveskockából is jó)
1 tk só
1 mk őrölt fehér bors
2 pár füstölt virsli
3-4 ek száraz fehérbor
*
Elkészítés:
Minél többféle hagyma van benne, annál finomabb!
Mindhárom hagymát megtisztítjuk, és vékony félkarikákra vágjuk.
Fazékban az olajon megdinszteljük, majd felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és a forrástól számított 10 percig főzzük.
Közben a virslit fölkarikázzuk.
A levest botmixerrel pürésítjük, és ismét felforraljuk.
A virslit beleszórjuk, pár percig főzzük, a borral ízesítjük, majd azon forrón pirítóssal, krumpli- vagy natúr kukorica-chipsszel tálaljuk.