Habroló

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Habroló

Recept leírás:

Hozzávalók:

A rolók elkészítéséhez:
1 csomag leveles tészta
1 db tojás sárgájas
A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez:
1 csomag vanília pudingpor
4 dl tej
15 dkg kristálycukor
2 dl cukrászhab

*

Elkészítés:

A rolók elkészítése, megsütése: A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb.
3 cm-es csíkokra szeleteljük, majd ezeket kb.
15 cm-enként elvágjuk.
Kikészítjük a roló sütőket, és minden tésztacsíkot egy-egy ilyen rolóformára rátekerünk, amíg el nem fogy a tésztánk, vagy a rolónk.
Nekem 12 db rolóm van, tehát 3-szorra tudom őket megsütni, mivel 1 csomag leveles tésztából nekem 46 db ilyen tésztarolóm lett.
Tepsibe sütőpapírt terítünk, s szépen rárendezzük ezeket a sütiket, majd tojással megkenjük, s kb.
10-15 perc alatt meg is sülnek.
Könnyen le lehet venni a formáról a sütiket, de azért vigyázzunk, mert még elég forró ez a fém forma.
Pár percet várunk, hogy kihűljön kicsit a forma is, és utána rátekergetjük a következő tésztacsíkokat, s azokat is megsütjük.
A puding elkészítése, s a rolók megtöltése: Ha minden tésztacsíkunk megsült, akkor amíg hűlnek, addig megfőzzük a vanília pudingot.
Azért jobb ha pár órával előtte elkészítjük a pudingot, hogy kihűljön, ne melegen töltsük meg a habrolókat.
A pudinggal megtöltjük a kihűlt rolókat habzsák segítségével úgy, hogy mindkét végén legyen egy kis hely a tejszínhabnak.
De ha nincs habzsák, akkor elég csak mokkáskanállal megtölteni a habrolók mindkét oldalát.
Utána felverjük a cukrászhabot jó keményre.
Majd pedig mindkét oldalába rakunk ebből a felvert tejszínből.
Én úgy csináltam, hogy a megsült roló vékonyabb végéből levágtam kicsit, hogy ott is meg tudjam tölteni tejszínhabbal.

Habroló

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habroló