Habos,epres gyümölcskrémes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Habos,epres gyümölcskrémes

Recept leírás:

Hozzávalók:

500g eper
500g leveles tészta
250ml meggle habtejszín
1cs Dr. Oetker habfixáló
1l tej
150g kristálycukor
2cs vaníliás cukor
3cs Dr. Oetker vaníliás pudingpor
4ek. Búzadara
Kevés porcukor a tetejére
Kerek torta forma(23cm)
Vaj/vagy zsír a forma aljának kikenéséhez

*

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk kör alakúra, majd ráhelyezzük a torta karika alját és egy kés segítségével körbevágjuk a tésztát.
Zsiradékkal jól kikenjük a karika alját, majd belehelyezzük a tésztát.
Villával megszúrkáljuk a tészta felületét, majd 200fokos sütőben 15 perc alatt világosbarnára sütjük.
A maradék tésztát újra kerekre kinyújtjuk és a torta karika segítségével, újabb kört vágunk.
Ezt viszont elosztjuk, ahány szeletet szeretnénk.
Én 12 -re vágtam föl.
Egy 28-as tortakarika alját zsiradékkal kikenjük, majd kisebb távolságot hagyva, belehelyezzük a tészta szeleteket.
Ezt 200 fokos sütőben, 15 perc alatt világosbarnára sütjük.
A krém: Egy fazékba beleszórjuk a kristálycukrot és vaníliás cukrot, hozzáadjuk a pudingporokat.
Adunk hozzá egy kevés tejet és csomómentesre keverjük.
Ezután folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a maradék tejet.
Közepes lángon főzzük.
Mikor felmelegedett a tej langyosra, hozzáadjuk a búzadarát és sűrű krémet főzünk belőle.
Hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt robotgép segítségével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a habfixálót és teljes keményedésig verjük föl.
A kihűlt krémet, átdolgozzuk robotgéppel.
Az epreket megmossuk, majd hagyjuk kicsit száradni.
Ezután az eper felét apróra vágjuk és hozzáadjuk a vaníliás főzött krémhez, majd jól beledolgozzuk egy kanál vagy spatula segítségével.
A többi epret szép vékony szeletekre vágjuk.
Egy vágódeszkára, vagy tálcára tesszük a kihűlt kerek leveles tésztát.
A 23cm-es karika oldalát kibéleljük sütőpapírral, majd ráhelyezzük a leveles tésztára.
A szeletelt eperrel körbe béleljük a formát, majd a főzött krémet ráhalmozzuk a leveles tésztára és eligazítjuk.
Ezután jöhet rá a felvert habtejszín.
Ezt is eligazítjuk rajta.
Én ezután már le is vettem a bélelt tortakarikát, és egyben maradt.
Aki bizonytalan inkább várjon vele egy fél órát, hűtőbe téve és utánna vegye le, majd folytassa.
A maradék szeletelt epret, ráhelyezzük kör-körösen.
Ennek a tetejére szépen ráhelyezzük a leveles tészta szeleteket, szintén kör-körösen.
Ha maradt ki pár szem eper, azt is rátehetjük.
Végül megszórjuk porcukorral.
Hűtőbe tesszük egy egész éjszakára, hogy jól megpuhuljon az alsó leveles tészta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Habos,epres gyümölcskrémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habos,epres gyümölcskrémes