Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor /én xilitet használtam/
1 tojás sárgája
1/2 citrom héja reszelve / el is maradhat, de a süti illata miatt jó bele/
1 kk. vanilia aroma/ az előzőek erre is vonatkoznak/
A tészta tetejére:
2 tojás fehérje
15 dkg cukor
10 dkg durvára vágott dió
*
Elkészítés:
A lisztből, Rámából, porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunk. Ne ijedjünk meg , először úgy néz ki, hogy soha nem lesz belőle nyujtható tészta, de csak türelmesen gyúrogassuk! Öt perc múlva kialakul.
20 perset pihentetjük, majd kinyujtjuk 2-3 mm vastagra és hullámos szélű köröket szaggatunk belőle. Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk.
A két tojásfehérjéből a 15 dkg cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a durvára vágott diót és a kiszaggatott tésztákra simítunk egy jó kávéskanálnyit.
180C°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.


