Hozzávalók:
Tante Fanny Friss édes linzertészta 300 gr.
50 dkg tehéntúró
5 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
5 dkg mazsola
Porcukor a szóráshoz, de el is maradhat
*
Elkészítés:
A Tante Fanny Friss édes linzertésztát elkészítés előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből.
Kitekerjük a sütőpapír segítségével.
Akkora kört vágunk belőle, hogy a Tupperware Szilikon Hercegnő formánk alját beborítsa.
A maradék tésztával borítjuk be a forma oldalát. Készíthetjük közepes méretű tepsiben is.
A sütőpapírt a kibélelt formába tesszük, erre fél kg-nyi rizst öntünk (vakon sütjük a tésztát).
Ez megelőzi, hogy a tészta felpúposodjon esetlegesen.
Mikor a tésztánk félig megsült, kivesszük a sütőpapírral együtt a rizst.
Míg sül a tésztánk, a Tupperware Konyhai Mindenttudóba beletesszük a túrót, az 5 tojás sárgáját, a vaníliáscukrot és 3 ek. Cukrot és a reszelt citromhéjat. A Konyhai Mindenttudó vágóbetétjével (kések) kikeverjük a túrót. Ezután belekeverjük a mazsolát is, de azt már a Tupperware Szilikon Keverővel, mert a kés eldarabolná.
A túrókrémet rásimítjuk a félig sült tésztára, majd visszatéve a sütőbe, készre sütjük.
A tojások fehérjéből és két evőkanál cukorból kemény habot készítünk, egyenletesen elosztjuk a túrós tészta tetején, majd takaréklángon öt percig szárítjuk.
A formában hagyjuk kihűlni, majd a Tupperware Tortalapát segítségével szeleteljük és tányérra tesszük.
Nem muszáj porcukrozni, mert, ahogy a sült tojás fehérje hűl, a cukor miatt „könnyezni” kezd, aranybarna kis pöttyöcskék fogják a sütemény tetejét elborítani.
Ajánlott Tupperware edények:
Szilikon Hercegnő forma
Konyhai Mindenttudó
Szilikon Keverő
Tupperware Tortalapát
Tupperware Konyhai kés