Hozzávalók:
Tészta: :
25 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
2 ek porcukor
1 cs sütőpor
4 tojás sárgája
1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta
Töltelék:
1 nagy üveg magozott meggy, 2cs vaníliás pudingpor, 2cs vaníliás cukor, 1-2kanál kristály cukor,kevés fahéj
Tetejére:
4 tojás kemény habja
30 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
kevés citromlé
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.A meggyet egy edénybe borítjuk és hozzá a 2cs pudingport és ezzel együtt összefőzzük , hozzáadunk még vaníliás cukrot és 1-2kanál k.cukrot, és megszórjuk egy kis fahájjal.t és a tésztára simítjuk .A sütőbe tesszük és félig megsütjük.E3 közben a tojások habját a porcukorral , vaníliás cukorral és kicsi citromlével jó keményre verjük és a félig megsült sütire tesszük és tovább sütjük ezzel a habbal 5-6 percig , mikor szép rózsaszínes akkor van kész.Meghűl és lehet tálalni.