Habos meggyes piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Habos meggyes piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db tojás,
6 ek porcukor,
6 ek liszt,
1 db sütőpor,
10 dk vaj,
50 dk magozott megy, + a leve kb 3-3,5 dl
1 vanilia pudingpor
3 ek cukor,
2 vaniliáscukor
6 db tojásfehérje (azért ennyi,mert ennyi maradt ki nekem az előző sütiből)
60 dk porcukor

*

Elkészítés:

Tojássárgáját a vajjal és a porcukorral jól kikeverjük, majd a tojásfehérjéket habbá verve hozzáadjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan hozzákeverjük.
Rászórtam a meggyet amit jó kinyomkodtam a levétől és 200 fokra betettem, majd 180 fokon készre sütöttem, kb 20 25 perc.
(tűpróba) Közben a meggyléhez hozzákevertem a pudingport vaniliás cukrot és a kisűlt tészta tetejére kanalaztam, majd visszatettem a sütöbe.
Felvertem a tojásfehérjét hozzáadtam a cukrot, azzal is jó keményre vertem és a süti tetejére tettem.
A hőfokot visszavettem 150 fokra és a sütőajtót kb 10 cm-esre kinyitottam és innentől kezdve szárítottam.
Amikor jó kopogós lett a hab, akkor lett készen.

Habos meggyes piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habos meggyes piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!