Hozzávalók:
4 tojásból piskóta
Meggyes krém:
2 üveg meggy befőtt
20 evőkanál griz
izlés szerint cukor
Vaniliakrém:
1 l tej
4 csomag vaniliás puding
2 vaniliáccukor
Izlés szerint cukor
12 dkg margarin
1 étkezési zselatin
Tetejére:
1/2 l tejszin
2 habfixáló
Díszitéshez:
cukrozott kakaó
*
Elkészítés:
4 tojásból piskótát sütünk. Tepsiben hagyjuk kihülni.
2 üveg magozott meggyet, meggy levét 1 l-re vízzel kiegészitve 20 evőkanál grizzel izlés szerint cukorral felfőzzük.
Langyosan a kész piskótára simitjuk.
1 l tejből 4 vaniliáspudingból izlés szerint cukorral 2 vaniliáscukorral krémet főzünk, majd hozzákeverjük a 12 dkg margarint és az 1 dl vizben áztatot étkezési zselatint.
Rásimitjuk a meggyes rétegre.
Teljes kihülés után 1/2 l tejszinből 2 csomag habfixálóval kemény habot verünk és a vaniliáskrémre simitjuk.
Porcukorral elkevert kakaóporral díszitjük.
Pár órára hideg helyre tesszük s kockára vágva tálaljuk.