Hozzávalók:
A tésztához: 5 db
A habhoz 5 tojás fehérje, 15 dkg cukor, csipet só, 1 evõkanál citromlé,
1 kg kimagozott meggy,
Tetejére: 2 dl
*
Elkészítés:
5 tojássárgáját kikeverni 10 evõkanál cukorra, 1 dl olajjal, 4 dl kefirrel, 11 evõkanál lisztet elkeverni 1 sütõporral és 3 evõkanál kakaóporral majd hozzáadni a sárgájához. Egy nagy tesit kikenünk vajjal megszórjuk liszttel és beleöntjük a tésztát. 160 fokra elõmelegített sütõben 40 percig sütjük. Tûpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb ha van meggylekvár de én sárgabarackkal kentem meg.
A tojások habját gõz felett pici sóval és pár csepp citrom lével elkezdjük felverni, közben hozzáadunk 15 dkg cukrot és szép fényes kemény habot verünk belõle. Majd rákenjük a tésztára. A meggyet kimagozva jó sûrûn rászórjuk és hideg helyre tesszük, hogy kihûljön. Ha kihûlt a felfogott meggylével készítünk egy torta zselét amit ráöntünk és hagyjuk megszilárdulni rajta. Majd szeleteljük.