Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tészta: 30 dkg
Töltelék: ½ rum, 5 dkg mazsola, 50 dkg őszibarackbefőtt, 6 tojás, 5 x 5 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg őrölt mák, ½ kk. őrölt szegfűszeg, ½ kk. fahéj,2 – 4 ek zsemlemorzsa 5 dkg ráma
Hab: 4 tojásfehérje
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk. A mazsolát meglocsoljuk rummal. A margarint felolvasztjuk.
Egy mélyebb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróba!
A hab hozzávalóit keményre verjük, és a forró megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük.