Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
2 ek porcukor
1 cs sütőpor
4 tojás sárgája
1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta
Töltelék:
30-40 dkg darált mák
kevés tej (kb 1 dl)
2 cs vaníliás cukor
kevés citrom vagy citromlé
1 kis üveg gyümölcs lekvár
10 dkg kristálycukor
Tetejére:
4 tojás kemény habja
30 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
kevés citromlé
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.
Kevés tejjel elkeverjük a mákot és puhára főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
A félig megsült tésztát kivesszük megkenjük lekvárral, majd a mákkal ás újabb 5-8 percig sütjük. Ha már a mák is kicsit sült rajta akkor a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és kevés citromlevet és jó keményre verjük tovább.
Ha már jó kemény akkor rátesszük kanalanként a mák tetejére és egyenletesen eligazítjuk. Visszatesszük a sütőbe és még néhány percig sütjük. Melegen és hidegen is szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!