Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhé
A hab
Hozzávalók: 4 tojásfehérje
Dzsem
*
Elkészítés:
A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm – esre nyújtjuk.
Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük világosra 180 fokon.
Hab készítés
24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük.
Ezt ne túl erős lángon végezzük, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk. Kevergetni nem szabad!
Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.Lekvárt teszünk a közepébe.
Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán ( 100 fokon ) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig.