Habos-krémes linzer

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Elvira

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Habos-krémes linzer

Habos-krémes linzer

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
1/2 csomag (12,5 dkg) margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
A lapokra:
baracklekvár
10-15 dkg durvára vágott dió
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1/2 csomag (12,5 dkg) margarin
15 dkg porcukor

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük.
A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk, a lapokat baracklekvárral vékonyan megkenjük, rásimítjuk a habot, megszórjuk apróra vágott dióval, majd külön-külön megsütjük 180°C-n, 10-12 perc alatt.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, ezután a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk, és ezzel töltjük a lapokat.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit megpuhuljon.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habos-krémes linzer